Monday, December 1, 2008

Telent Quest....

Tempat kejadian : Dalam Lift EY
Watak 1 : Neo (Partner Secretary)
Watak 2 : M (Staff EY)
Watak 3 : Pjep
Watak 4 : Aku
Kisah terjadi semasa aku dalam lift lepas lunch ari nie....bergegas nak ke client..aku trun lift dari level 21..setelah sampai di tingkat 15, lift berhenti kerana ada orang yang menekan button lift..kelihatan 2 kelibat staff EY masuk dalam lift : Neo & Michel....

Aku : Hai...(sambil tersenyum pada Neo & M...
Neo : Hello....(Neo senyum pada aku dan merenung aku agak lama..melihat dari atas ke bawah)..
Neo : He does'nt looks like an auditor huh ?...(Neo bertanya kepada M sambil memandang aku..)
M : Ya...
Aku : ermm..then how do i looks like?... (aku senyum dan bertanya Neo)
Neo : U looks like a superstar, model, singer and not like auditor...
Aku : Ohh really ?...(diam...dan tersenyum sampai ke telinga)...
M : Yeah...u should join a talent quest..u know...who know u can be a top star...
Aku : hehehehehe...
Setelah lift sampai ke Level G...masing2 berpecah..Pjep masih lagi dengan aku...
Pjep : wah..kembang seh...kenapa die tak cakap aku macam Tom Cruse
Aku : Ko sebenanya macam Brad Pit bro...
Masalah kejer terhenti bermain di kepala otak aku (setelah dapat tau kene buat FTT 16 companies)..dan tersengeh sendiri...sampai la aku naik motor..tersengeh2 sorang2...nasib baik seluar tak terkoyak kembang terlebih..hehehe..
Buat sejenak terlintas dalam pikiran mayb my carier path not really a chartered accountant..mayb its a ....mungkin kah atau MaYB....

3 comments:

Im Single said...

Neo is definitely right! Hes d Man! Pjep is d Man behind d Man!

azy a.k.a tjs said...

kembang abis.....weksss....

eLLe FaRiDa said...

en auditor, kalau bukan accountant, then may be a what?
hahahaha...blehla, aku download je nnti, takde aku nk beli CD nye..hihihi

ohh ye, aku dah nk g audit next month..hahaha, scary